Activitats a la natura

2003-07-12 17.31.54

La Serra del Mont-roig es situa en una zona de contacte entre la Plana de Lleida (Depressió Central) i el Prepirineu. És per això que els seus paisatges estan envoltats d’un ric patrimoni natural. En aquest sentit, un dels paratges més rellevants és l’aiguabarreig dels rius Segre i Noguera Pallaresa.

A la vessant sud d’aquesta serra hi trobem la Cova del Tabac (180 metres de fondària), declarada patrimoni mundial per la UNESCO, a la que s’hi pot accedir a través d’un sender senyalitzat. Una altra proposta destacable és fer l’excursió per la Cova de la Maçana. Per la seva banda, al cim de la serra de la Carbonera es pot contemplar una magnífica panoràmica de les comarques de la plana de Lleida. Tot just per aquesta zona també es pot accedir fins al Congost de Mu per un camí que discorre, en diversos trams, per una passarel·la que penja de la paret de roca.La Serra del Mont-roig es situa en una zona de contacte entre la Plana de Lleida (Depressió Central) i el Prepirineu. És per això que els seus paisatges estan envoltats d’un ric patrimoni natural. En aquest sentit, un dels paratges més rellevants és l’aiguabarreig dels rius Segre i Noguera Pallaresa.

Ben diferent a aquest paisatge de muntanya és el camí que fa la volta a l’embassament de Sant Llorenç de Montgai, zona declarada Reserva Natural de Fauna Salvatge. Es tracta d’una ruta que no només te un gran valor paisatgístic sinó que també és rellevant per l‘interès ornitològic de les espècies que hi habiten. En aquest punt s’ha instal·lat un punt d’observació d’aus.

A banda de descobrir l’entorn caminant o en bicicleta, són múltiples les possibilitats per fer esports d’aigües tranquil·les i braves, com ara el caiac. Una altra forma de descobrir el paisatge és fent una excursió en globus.